Documentatie

Website toevoegen? Lees dit eerst!

Tip:

VerzamelSysteem integreert met websites op verschillende manieren.
Wanneer er een API beschikbaar is dan wordt er gekoppeld via de API.
Wanneer er geen API beschikbaar is (of er kunnen geen inkoopfacturen via de API worden binnengehaald), dan logt VerzamelSysteem in op het gebruikersaccount met de normale inloggegevens. De inloggegevens worden veilig en gecodeerd opgeslagen op jouw eigen computer.

Om hier nog een extra “beveiligingslaagje” overheen te gooien is het aan te raden om (indien mogelijk) een apart gebruikersaccount/teamlid aan te maken voor de websites waarbij VerzamelSysteem inlogt met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit account kun je dan (indien mogelijk) alleen de rechten/gebruikersrol toewijzen om de financiën te beheren en de facturen van die website in te zien.

Wanneer je bijvoorbeeld het wachtwoord van jouw hoofdaccount aanpast, dan blijft de connectie met VerzamelSysteem gewoon werken.

 

2FA via mail of SMS:

VerzamelSysteem integreert met 2FA codes via SMS of mail. Mocht dit aan de orde zijn dan verschijnt er een pop-up in beeld waar je de 2FA code kunt invoeren. Vervolgens zal VerzamelSysteem vrolijk doorgaan met het downloaden van facturen.

Inloggen met Google of authenticator apps:

VerzamelSysteem integreert momenteel nog niet met Google logins of authenticator apps zoals “Google Authenticator” of “DigiD”.

 

Website toevoegen:

Om een website toe te voegen aan VerzamelSysteem klik je op het “+” knopje rechtsboven op de “websites” pagina.
Er opent dan een venster waar je de gegevens van de betreffende website kan opgeven.

Onder “aangepaste naam” kan je de naam van de website opgeven zoals je deze graag terug wilt zien in het overzicht en in een bestandsnaam wanneer een factuur van deze website is gedownload.

Selecteer vervolgens de groep waaraan je de website wilt toevoegen.

Daarna kun je de website gegevens toevoegen. Deze zijn voor elke website anders. Bij sommige websites dien je bijvoorbeeld ook een klant en/of account-nummer toe te voegen. Lees de documentatie van elke website afzonderlijk om zeker te zijn van de exacte gegevens die je in moet voeren.

Sla ten slotte de gegevens op door op “indienen” te klikken.