Documentatie

Moneybird – Portal

VerzamelSysteem kan automatisch facturen ophalen die jij hebt ontvangen van een Moneybird gebruiker.
Wanneer bijvoorbeeld jouw boekhouder, webdesigner of VA de facturen vanuit Moneybird verstuurd, dan ontvang je vaak een mail met link en toegangscode om de facturen te bekijken. Deze link en toegangscode geven tevens toegang tot alle andere facturen die je van deze partij hebt ontvangen.

Klik op “website toevoegen” en selecteer hier “Moneybird – Portal” in het dropdown menu.
Bij “aangepaste naam” kun je de naam opgeven van de partij die jou de facturen verstuurd vanuit Moneybird. Deze titel komt uiteindelijk ook in de bestandsnaam te staan (wanneer zo ingesteld) wanneer je de factuur download naar je computer.
Ga je bijvoorbeeld meerdere accounts van deze website toevoegen aan VerzamelSysteem, maak dan duidelijk een onderscheid in de titel om de accounts en facturen te kunnen onderscheiden.

Bij het veld “link” plaats je het directe linkje naar een factuur die je hebt ontvangen. De bijbehorende toegangscode (die staat in dezelfde mail) vul je daaronder in bij het veld “toegangscode”.
Sla vervolgens de instellingen op.

Let op: dit werkt alleen wanneer je de specifieke toegangscode gebruikt die bij de factuur hoort. Je kunt overigens elke factuurlink gebruiken om de connectie te leggen.