Documentatie

Facebook Ads

VerzamelSysteem kan automatisch facturen ophalen uit een Facebook Ad account.

Facebook/Meta factureert op twee manieren:
– Transactions – Via het menu “betalingsactiviteit” zie je een overzicht met transacties/facturen. Hier worden facturen gegenereerd, elke keer wanneer je de betalingsdrempel van Facebook hebt bereik.
– Invoices – Via het menu “facturen” tref je een overzicht met facturen wanneer je maandelijks gefactureerd wordt door Facebook. VerzamelSysteem integreert momenteel nog niet met invoices.

Klik op “website toevoegen” en selecteer hier “Facebook ads – Transactions” in het dropdown menu.
Bij “aangepaste naam” kun je eventueel de titel aanpassen en de naam van het betreffende advertietieaccount toevoegen. Deze titel komt uiteindelijk ook in de bestandsnaam te staan (wanneer zo ingesteld) wanneer je de factuur download naar je computer.
Ga je bijvoorbeeld meerdere accounts van deze website toevoegen aan VerzamelSysteem, maak dan duidelijk een onderscheid in de titel om de accounts en facturen te kunnen onderscheiden.

Vul vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Voor “Facebook ads – Transactions” is tevens een “Account-ID” en een “Bedrijfs-ID” nodig om de facturen op te halen uit het juiste ad account. Deze kun je beide terugvinden in de URL, zodra je bent ingelogd en de betalingspagina open hebt staan.

https://business.facebook.com/billing_hub/payment_activity?act=&asset_id=246810121416&business_id=1234567891011&placement=standalone&global_scope_id=1111111111&date=1651363200_1664582400

 

Het nummer in de URL wat achter “asset_id=” staat is in bovenstaand voorbeeld het ‘Account-ID’. Het account-ID is het nummer van het advertentieaccount.

Kopieer het nummer welke achter ‘asset_id’ staat en plak deze in het “Account-ID” veld van VerzamelSysteem.

 

Het nummer in de URL wat achter “business_id=” staat is in bovenstaand voorbeeld het ‘Bedrijfs-ID’. Het bedrijfs-ID is het unieke nummer van het businessmanager account van het bedrijf waar het advertentieaccount onderdeel van is.

Kopieer het nummer welke achter ‘business_id’ staat en plak deze in het “Bedrijfs-ID” veld van VerzamelSysteem.

Sla vervolgens de instellingen op.

 

LET OP: bij het verzamelen van ‘Facebook ads’ facturen wordt er gevraagd om je inlog goed te keuren (via de Facebook applicatie) om er zeker van te zijn dat jij het bent. Bevestig dit NIET en wacht nog enkele seconden totdat de SMS code arriveert. Vul vervolgens de SMS code in.
Wanneer je tijdens het inlogproces van VerzamelSysteem interactie hebt met de FB app over de inlogpoging, dan veranderd het login-proces en zal de connectie via VerzamelSysteem mislukken en een foutmelding geven.